top of page

Laden met de BR ConCord© Leader

Misschien heb je het product al wel in onze webshop gezien, de BR ConCord© Leader is een hulpmiddel om paarden te helpen bij het revalideren en opbouwen van rug en achterhand bespiering. Zelf ben ik dit hulpmiddel gaan gebruiken tijdens de revalidatie van mijn eigen merrie Volley, nadat zij een peesblessure heeft gehad. Ik heb dit altijd als een zeer fijn hulpmiddel ervaren en hij wordt dan ook nog steeds gebruikt in onze trainingen.


Mieke Verdonk ontwikkelde deze methode in samenwerking met dierenartsen, osteopaten en natuurlijk de paarden zelf. Zo is er een bijzondere manier/methode ontstaan die paarden op ongedwongen wijze correct kan laten bewegen. Om tot goed en plezierig paardrijden te komen is het van belang dat de bovenlijn van je paard zodanig ontwikkeld is dat jouw paard gemakkelijk het gewicht dragen kan. Ook het fijn motorische vermogen speelt hierin een belangrijke rol. Paarden moeten handig worden in het opdrukken van de wervelkolom waardoor ze zich staande kunnen houden met een ruitergewicht en hun benen makkelijk kunnen blijven verplaatsen.

Naast dat de BR ConCord© Leader dus gebruikt kan worden bij de training van jouw paard heeft nog een positief effect, namelijk dat het paarden helpt meer ontspannen een trailer of vrachtwagen in te lopen. Een trailer of vrachtwagen inlopen is voor veel paarden stressvol en geeft vaak veel spanning en gedoe. Doordat paarden zich strak maken (opspannen), vast zetten in de rug en met hoge hals voor de trailer staan wordt het voorwaartse belemmerd en krijg je je paard er niet in.

De BR ConCord© Leader maakt het mogelijk controle te houden over de hoofd en hals positie. En doordat je het hoofd op ongedwongen wijze neerwaarts kunt brengen en/of houden komen paarden zogezegd van de handrem af en lopen ze beter voorwaarts de trailer in. Er zijn veel testen gedaan met de Leader bij paarden die niet te laden waren en bij 9 van de 10 had de BR ConCord© leader een heel positief effect. Heeft jouw paard ook moeite met de trailer of vrachtwagen in lopen, misschien kan de BR ConCord© Leader een oplossing voor jullie bieden en loopt jouw paard straks weer ontspannen de trailer en/of vrachtwagen op! Je kan de BR ConCord© Leader en de accessoires nu met 20% korting bestellen in onze webshop bestellen met de kortingscode CONCORD20. Deze actie is geldig tot en met zaterdag 15 mei.


Comments


bottom of page