top of page

dodehoeksysteem verplicht vanaf 2024


Is uw (paarden)vrachtwagen al voorzien van een dodehoeksysteem?

Het LISA-2-Alert systeem is bij ons verkrijgbaar.


Uit onderzoek in opdracht van het Nederlandse Ministerie van Verkeer & Waterstaat is gebleken dat het LISA "Life saver" het meest effectief is tegen dode hoek ongevallen. Sinds de invoering van de dodehoekspiegel en camera's zijn de ongevallen bijna verdubbeld! Alleen de chauffeur kan het probleem namelijk

niet oplossen, ook de medeweggebruiker moet zich bewust zijn van het gevaar. De LISA draagt hier op een positieve manier aan bij. Door middel van een geluidsignaal en extra meeknipperende contour verlichting wordt de weggebruiker gewaarschuwd dat zij naast een rechts afslaand voertuig staan. Uit het onderzoek kwamen de volgende conclusies:

  • Chauffeurs kijken nog meer en beter in hun spiegels tijdens het afslaan.

  • Chauffeurs geven aan dat zij daadwerkelijk al aanrijdingen en schade's hebben voorkomen door gebruik te maken van het LISA-systeem.

  • Door gebruik te maken van het systeem wordt er 2 keer meer, 2 keer sneller naar het voertuig gekeken en ontstaat er 5 keer meer oogcontact tussen de chauffeur en de medeweggebruiker.

  • Omdat chauffeurs nog beter in hun spiegels kijken is de materiele schade aan de rechterzijde van het voertuig met 30-40% afgenomen!

De complete set bestaat uit een waterdichte signaalgever, elektronische box en schakelaar. Het systeem werkt volledig autonoom van de andere elektronica van het voertuig waardoor technische storingen zijn uitgesloten.


De prijs voor de set is € 695,00 exclusief BTW en installatie.


Wilt u meer informatie over het LISA-systeem of over de installatie?

Neem dan contact op met Jarno Boelhouwer.

Telefoonnummer: +31 6 12048207

E-mail: info@bttsbv.nl

Comments


bottom of page